Cseresznye féreg, Cseresznye és férgek - Cseresznye féreg

cseresznye féreg
  • Gyomorféreg tunetei
  • Fontos tudnivalók a cseresznye és meggy fáiról | Bálint gazda kertről, növényekről

Minden évben gondot okoz befőzéskor. Aki válaszol: Németh Zoltán, okleveles kertészmérnök, növényvédelmi szakmérnök A cseresznye legidegesítőbb károsítója a cseresznyelégy Tisztelt K.

reakció antihelmintikus tablettákra

A kérdése időszerű, de engedje meg, hogy egy pontosítással kezdjem válaszom. A cseresznye nem kukacos, a cseresznyelégy Rhagoletis cerasi és a későbbiekben megemlítésre kerülő amerikai keleti cseresznyelégy Rhagoletis cingulata ugyanis a kétszárnyúak rendjébe tartoznak így a lárvájuk nyű, cseresznye féreg nem ez a lényeg. Kukac lárvája egyébként az ormányos bogaraknak van, tehát a gesztenye és a mogyoró valóban kukacos.

A cseresznyelégy elleni helyes védekezés A cseresznyelégy elleni helyes védekezés A cseresznye és a meggy legjelentősebb gazdasági kárt okozó kártevője a cseresznyelégy. Kárkép: a csereszenyelégy lárvája nyű a gyümölcsbe furkálva táplálkozik, fejlődik, és ennek következményeként a mag körüli részek elpépesednek elbarnulnak.

Cseresznyelégy Lárvája nyűve a gyümölcsben fejlődik, táplálkozása következtében a mag körüli részek elpépesednek és elbarnulnak, a gyümölcs puha tapintásúvá válik. Egy nemzedékes faj, a talaj felső 10 cm-es rétegében telel báb alakban.

hogyan lehet kiüríteni a férgeket az agyból ureaplasma férfiakban normál méretben

A rajzás április közepétől kezdődik és nyár végéig cseresznye féreg eltarthat. A nőstények a petéiket a zöld vagy a színesedő gyümölcsök héja alá rakják. Melegkedvelő rovar.

cseresznye féreg hol élnek a pinworms ek emberekben

Amerikai keleti cseresznyelégy A nőstény amerikai keleti cseresznyelégy, családtagjához, az európai cseresznyelégyhez hasonlóan a gyümölcs héja alá helyezi a tojásait. Az európai cseresznyelégy esetében — ahogy ez már említésre került — egy gyümölcsben egy nyű lárva táplálkozik, míg az amerikai cseresznyelégy esetében több nyű is élhet egy gyümölcsben.

Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem dőlhetünk hátra a kerti székben, ugyanis ez a faj később rajzik, és ha túl vagyunk a cseresznyelégy rajzásán még az amerikai keleti cseresznyelégy okozhat még kellemetlen meglepetéseket. Védekezés: a legyek vonzódnak a sárga színhez.

paraziták bőrkiütés

Az MTA NKI által kifejlesztett ragacsos csapdákkal megfigyelhetjük a rajzás intenzitását és a cseresznye féreg után az alábbi hatóanyagokkal védekezhetünk, természetesen betartva az élelmezés-egészségügyi várakozási Cseresznye féreg sikeresen védekeztünk a cseresznyelégy ellen, a kései fajták esetében figyeljünk oda az cseresznye féreg keleti cseresznyelégyre és az éréshez közeledve használjunk rövidebb élelmezésügyi várakozási idejű készítményt.

Deltametrin, Decis, é.

Lehet, hogy érdekel