Malac féregtelenites

 • A sertéstartás eredményességét befolyásoló parazitózisok - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál
 • Pigfen granulátum: rövidesen elérhető a háztáji sertésállományok orsóféreg elleni kezelésére!
 • A tudat parazitái
 • Horogférgek tünetei
 • Az itt megjelentetett anyagok a szerző saját tulajdonát képező szellemi termékek, melyek nyilvános felhasználásához pl.
 • Szabadforgalmú gyógyszerek / vény nélkül - Belső féreghajtók - Equus webbolt
 • Pigfen granulátum: rövidesen elérhető a háztáji sertésállományok orsóféreg elleni kezelésére!

Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Legfeljebb 25ºC-on, száraz, fénytől védett helyen tartandó.

 1. Zerofen 40 mg/g belsőleges por sertéseknek A.U.V.
 2. Miert hivjak madartejnek
 3. Könnyű eltávolítani a férgeket

Felbontás után a készítményt fel kell használni. Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: A készítményt a fonálférgek érzékenységére vonatkozó helyi regionális, az adott gazdaságra vonatkozó járványtani információk alapján és az anthelmintikum rezisztencia további szelekciója kialakulásának korlátozására vonatkozó ajánlások alapján kell alkalmazni.

Ha felmerül az anthelmintikum-rezisztencia gyanúja, az esetet megfelelő tesztekkel pl. Ha a teszt ek eredménye i alapján nagymértékben feltételezhető az adott anthelmintikum elleni rezisztencia, akkor egy másik csoportba tartozó, eltérő hatásmechanizmusú anthelmintikumot kell alkalmazni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Fenbendazol iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell a készítménnyel malac féregtelenites érintkezést. A készítmény malac féregtelenites során kerülni kell annak bőrre vagy malac féregtelenites kerülését.

A férgek elleni kezelés módja

Az állatgyógyászati készítmény alkalmazása során az alábbi egyéni védőfelszerelés viselése kötelező: védőruházat, gumikesztyű, porálarc és védőszemüveg. Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett területet azonnal le kell mosni szappannal és bő vízzel.

A sertéstartás eredményességét befolyásoló parazitózisok Oldalszám: sertés telep Dr. Merényi László Az elmúlt ötven évben a népesség egyre fokozódó igénye miatt jelentõs változás, fejlõdés ment végbe az állati eredetû fehérje elõállításának a területén. Kezdetben a minél rövidebb idõ alatt minél nagyobb mennyiségû fehérje hús elõállítása volt a cél.

Véletlen szembe kerülés esetén a szemet bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós irritáció esetén orvoshoz kell fordulni.

Fonálféreg

Véletlen belélegzés vagy lenyelés esetén az orrot, a szájat és a torkot vízzel ki kell öblíteni. Ha a tünetek nem múlnak, orvoshoz kell fordulni. Használat után kezet kell mosni. A készítmény alkalmazása után a ruházatot naponta ki kell mosni.

A készítménnyel való munkavégzés közben dohányozni, enni és inni tilos.

Belsőleges féregtelenítő por sertések részére

Ha a készítménnyel való érintkezést követően tünetek - például bőrkiütés - jelentkeznek, orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Az arc, malac féregtelenites ajkak vagy a szemek duzzanata vagy a légzési nehézségek súlyos tünetek, amelyek azonnali orvosi ellátást igényelnek. Vemhesség, vagy laktáció idején történő alkalmazás: Vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható.

Piperazin tartalmú készítménnyel együtt nem adható.

Milyen élősködők szaporodhatnak el a belekben és milyen tünetekkel járhatnak?

A fenbendazol súlyosbíthatja a paracetamol májkárosító hatását. Túladagolás tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok : A fenbendazol széles terápiás sávval rendelkező vegyület, a sertések a többszörös túladagolást is jól tolerálják. Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

 • Dr. Radnai István (állatorvos) - A toll és a fecskendő összetartoznak A sertés orsóférgessége
 • Létrehozva:
 • Gazdaszervezetek és a parazita életciklusai
 • Féregtelenítés — hasznos információk Mikor aktuális a féregtelenítés?
 • Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk? - HáziPatika
 • Féregtelenítés – hasznos információk | Állatorvos Pécs
 • Milyen paraziták élhetnek a beleinkben és milyen panaszokat okozhatnak?

A fel nem használt állatgyógyászati készítmény vagy a termék felhasználásából származó hulladékok malac féregtelenites vonatkozó különleges malac féregtelenites A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Lehet, hogy érdekel