Walter féreg, Walterféreg

Békásmegyes hév állomás és a Műegyetem közötti útvonalon fogok mozogni, Írj privátot! Galagonya válaszolt 3 4 éve 2 hónapja Sziasztok! Korábban nevelgettem én is mindkét féregből, de sajnos egy idő után bedöglöttek vagy kiszáradtak. Most viszont ahogy olvastam a hasznos tartási walter féreg újra kedvet kaptam hozzájuk!

Walter féreg oltás

Törperazbóráknak ideális eleség lenne azt hiszem Kitől tudnék beszerezni Dunakeszi környékén vagy Újpesten, esetleg a Pólus Centernél? Előre is köszi a segítséget!

Kategória: szotyika Megjelent: Sajnálatos modon gondolom többen hallotátok hogy több száz Corydoras ivadékom pusztult walter féreg egy rejtélyes betegség miatt, ami 24 óra alatt tökéletesen lepusztitotta a cory ivadékokat. Mivel a mai napig nem kaptam orvosi szakvéleményt e relytélyes betegségről, igy a saját kezembe vettem az ügyet és egy kis tesz formályában megvalositottam és előidéztem ismételten walter féreg a betegséget amit nem más okoz mint a walterféreg. Tehát mi a tanulsága ennek? Én voltam az oka annak hogy ekkora mennyiségű corym elpusztult, mert hanyag modon nem figyeltem oda arra hogy mit adok nekik enni.

Azonban a napokban mindezt leköltöztettem a pincébe ahol télen-nyáron fok van, és a tulajdonképpeni "eleséggyár" itt szuperál polcokon a kémény mellett. Ahogy megfigyeltem a kultúrák értelemszerűen lassabban termelnek, viszont azt gondolom így az újraoltások gyakorisága is ritkább lehet- hogy ugyan azt a mennyiséget megtermelhessem inkább beállítok még pár dobozkát. Nem zavarom a családot sem a fürdőben, és a hűvösebb miatt nincs az az áldott jó "féregszag" sem.

Tehát ft egy féle féreg ára és választható a fajta a három közül. A banán féreg a leg apróbb, igazi különbség a beltartalmi értékükben van. Közös jellemzőjük, hogy az ikrából frissen kikelt ivadékok etetésére ez walter féreg tökéletes táplálék. Nem rontja a vizet, hiszen élő eleség, a vízben is életben maradnak egy napig. Addig a kishalak kényelmesen elfogyaszthatják.

Takker válaszolt 5 4 éve 2 hónapja Eleinte,én is zabpehelylisztes tenyészeteket használtam,de mivel hamarabb kimerültek,és sajnos büdösek is,az élesztő miatt amit a párom nemigen tudott tolerálni visszaálltam zabpehely banán keverékre. Ezt azonban nehezen lehet olyan vékonyan walter féreg mint a liszteset,ami nem is baj,mert alkalommal el lehet halasztani az újraoltást,ha az ember,mint ahogy Gábor is írta, átkeveri az egészet.

És a szaga is inkább édeskés,persze egy idő után ez is szagosodik,na akkor már nincs mese újraoltás. Ha netán túlnedvesedne magam is megszórom egy kis sima zabpehellyel. Én mostanában viszonylag sokat etetek velük és új tenyészeteket is csinálok, de amikor gyanúsabb, hogy kicsit ellinkeskedem, azt hiszem én is kicsit vastagabb talajt fogok ismét használni Endre: szerintem nem annyira tocsog, mint a kép alapján sejted, a doboz belső négyszöges részén mi kicsit magasabb nincs is folyadék, csak féregréteg a "táptalajszigetek" között.

Egyébként körben ez már valóban kicsit walter féreg az optimálisnál, de még hétig használható Pasa ilyenkor száraz zabpehellyel szokott rajta "szárítani" kicsit, én nem nagyon foglalkozom vele, inkább újat indítok. Viszont a különbség, hogy én a tőled kapottakon kívül teljesen zárt, vagy nagyon apró lyukakkal ellátott dobozokat használok, ezért arra tudok gondolni, hogy a lassabb kiszáradás miatt használsz ilyen vastag táptalajt.

Jól sejtem? A képen talán látszik, hogy még az ilyen walter féreg mentett tenyészetek is elég jól futnak - a táptalaj közötti részeken is nyüzsög a féreg. A nedvességtartalomra ügyelek, de már olyan is volt hogy szinte száraz közegről sikerült újraindítani őket. Jól tudom hogy olvassa a fórumot,de ő is gondolom úgy van vele mint páran még:kíváncsiak hogy van-e fejlemény a témában?

Nos elmondom hogy nálam nincs-változatlan módon követem a saját módszeremet,nekem walter féreg jött be Ennek megválaszolásához idézem ide be a neki írott válaszomat: "Gábor!

Halak etetése, mivel etessünk?

Kb fél kiló zabpehelyhez-én a Lidl-ben kaphatót használom-két banánt teszek,és megfelelő mennyiségű vizet. Összemixelem és ahogy kívánja vagy vizet,vagy még zabpelyhet teszek hozzá.

A lényeg az hogy pihentetem kb percet,ekkor meglátszik milyen walter féreg állaga-tehát ha folyósabb a mixelés után akkor még várok,mert ahogy telik az idó a zabpehely még duzzad és keményíti a közeget-lényeg walter féreg az állaga olyan legyen mikor bedobozolod mint a galuska tészta mielőtt beleszaggatod a vízbe-vagy kicsikét lágyabb.

Féreg "borotva" Bár csak egy ötlet,mégis érdemes megosztani Jómagam elhivatott élő eleség tenyésztő,és ezzel etető akvarista vagyok. Ivadékaimat sokszor banánféreggel,és Walter-féreggel indítom,illetve felnőtt halaimat is napi rendszerességgel meglepem egy kis "keresgélni valóval".

Van aki folyósabbra csinálja-az későb csak ecsettel szedegetheti a doboz faláról őket. Ezt ülepítem,kb vízben "lemosom",és a tisztára öblített férgekkel etetek.

Az élesztőt felengeded vízzel,jól elkevered benne,és egy kis fecskendővel walter féreg az élesztős vizet a tenyészetekre megfelelő mennyiségben. Az a közeg amit walter féreg használok igényli az utánnedvesítést szerencsére-de ezt a lemosásokkor rajtamaradó nagyon kevés víz,illetve a "etetővíz" adagolása szépen kompenzálja. A lényeg hogy nedvesítés parazitaolo tea egy fél órával már ne látszódjon rajta semmilyen víz-szépen beszívódik a közegbe,a férgek meg hemzsegnek!

De magáról a tenyészetről sem etetek minden nap férgeket-több tenyészetet futtatok egyidejűleg,így általában naponta kerül sor ugyanarra a dobozkára. Általában havonta újraoltom őket-de ez attól függ milyen állapotú a tenyészet:ha penész jelenne meg a doboz oldalán azt letörlöm.

Még annyit:én nem használok vastag közeget,maximum mm az a réteg amin vannak. Nem látom értelmét a walter féreg a felső egyetlen milliméteres rétegen vannak-amit nem használnak az meg csak erjedjen?

TERMÉKEK, MELYEK ÉRDEKELHETNEK

Míg nem büdös addig humán körgyűrű diagnózis szesz szag nem gáz-de mikor bebarnul és igen illatos kezd lenni akkor vége-újraoltás kell!

Mások másképen csinálják-tájékozódj tőlük is-te viszont az én módszeremet kérdezted: [] Gábor Csépányi: Sok sikert neked! Nektek is sikereket kívánok-de emellett tájékozódjatok ti is a kollégák írásaiból!

Szerencsére ez egy olyan eleségállatka amit rettentő sokféle módszerrel walter féreg eredményesen,kérdés csak az hogy kinek melyik jön be,melyiket tudja "adoptálni"?

Csináljátok-használjátok halaitok örömére! Rengeteg visszajelzést is kaptam az idők során. Viszont az eltelt idő alatt többször is felbukkant a beszélgetéseim során az a kérdés,hogy én mivel etetem őket?

Hogyhogy nekem még a látszólag kiszáradt tenyészetekből is sikerül élő kultúrákat varázsolnom? Nos,semmi trükk walter féreg ebben. Én alkalmanként etetem őket,mindig a szükségleteimnek megfelelően hol csak éppen hogy életben féreghajto tabletta embernek ara őket,hol pedig csúcsra járatom a tenyészeteimet.

Igazság szerint én a legegyszerűbb módszert követem. Viszont ha előreláthatólag sok kellene,akkor naponta etetek-sőt újabb kultúrákat oltok magamnak. Így csinálja ezt mindenki szerintem.

Viszont én már az élesztőt vízben oldom fel,és ez adja a magyarázatát walter féreg amiért most írok:régebben igen jó cimborám arra panaszkodott hogy hol kiszáradnak,hol meg úsznak a "barna lében". Talán némi támpontként szolgál ha elmondom a módszeremet. A megvásárolt élesztő nyolcad részét feloldom 25ml akváriumvízben,és ezt egy fecskendőből adagolom a tenyészetekre-a 25ml nálam pontosan elegendő 14 tenyészedényke ellátásához egyszeri walter féreg.

Arra azért figyelek hogy ne nedvesítsem túl őket Ennyi,nem nagy pukkanás ugye? De igen. Az üveglapos takarásnál pontosan az volt a tapasztalatom,mint neked ha rátekered a tetőt:még a tetőn is nyüzsögtek. Ahogy növeltem a levegő bejutási lehetőséget,úgy változott a felmászási magasságuk is.

Walterféreg

Baj akkor van tapasztalataim szerint,ha "panganak". Megfigyeltem,hogy nincs walter féreg hatással rájuk ha huzamosabb időn keresztül nem etetek egy adott tégelyből Walter féreg ezt a réteget még ecsettel is nehéz eltávolítani,és nincs jó walter féreg a tenyészetre.

Azért kitaláltam a megoldást-amihez nem kellett nagy ész:mindegyik tégely oldaláról az összes férgecskét megetetem Visszatérve a szivacsdugókhoz:a TM ból lévő dugókat cserélni fogom Én azt szeretem ha kissé pépesebb a közeg,és azt gondolom a microwormoknak is jobban tetszik-élénkebben,könnyebben mozognak benne.

A napokban a dugók egy részét cserélni fogom TMra. Érdekes hogy ha teljesen rátekerem a kupakot akkor sokkal több kis féreg mászik ki és egész az üveg tetejéig felmennek. Ha csak lazán ráteszem akkor cm-nél nem mennek magasabbra. Gábor a szivacsdugóval ellátott tenyészetnél nem vetted észre hogy csökkent a kimászási kedvük? Remélem bevállik, és akkor a vizes tálcával kombinálva végre atkamentesek lesznek a tenyészeteim.

Lehet, hogy érdekel