Giardiasis cikk, Minden szakma képviselője érintett

Giardiázis: mit érdemes tudni róla?

giardiasis cikk

Giardiasis és cryptosporidiosis Nyomtatás Bár a Giardia lambliát már ben leírta Van Leeuwenhoek, a kórokozót csak a közelmúltban azonosították súlyos gyermekgyógyászati kórképek előidézőjeként. Hasonló helyzet állt elő a Cryptosporidium parvum esetében is, melyről csak ban bizonyosodott be, hogy embereket is képes megbetegíteni.

giardiasis cikk féregtabletták emberi nevekhez

Manapság mindkét parazita a gyermekkori bélfertőzések fontos okaként ismeretes szerte a világon, így az Egyesült Államokban is. Már abban az esetben is létrejöhet a fertőzés, ha a szervezetbe bejutott szennyezett élelmiszer vagy ivóvíz csupán 10 cystát tartalmaz.

giardiasis cikk paraziták, melyek a nevek

Noha a giardiasis cikk kialakulásának patomechanizmusát még homály fedi, a fertőzés a vékonybélre korlátozódik, ahol a cysták szabaddá válnak, és a trophozoiták a nyálkahártya felszínéhez kötődnek. Később giardiasis cikk cysták jönnek létre, melyek a székletbe kerülnek, és az aszcariasis sémája vízben akár 3 hónapig is megőrizhetik fertőzőképességüket.

Esetenként a bélbolyhok sorvadásnak giardiasis cikk, melynek mértéke összefüggést mutat a hasmenés súlyosságával.

helmint fertőtlenítés

Talán a giardiasist kísérő laktázhiánnyal, valamint a fehérjék és a zsíroldékony vitaminok felszívódási zavarával magyarázható a súlyvesztéssel és fejlődési elmaradással járó idült hasmenés, mely legnagyobb számban a fejlődő országok elégtelenül táplált gyermekei körében figyelhető giardiasis cikk. A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják.

Bemutatkozom

Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon! A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció pecsétszám szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.

giardiasis cikk antihelmintikus gyógyszerek emberre egy tabletta

E-mail cím:.

Lehet, hogy érdekel